Фонове зображення хедера

Первинна профспілкова організація
Національного авіаційного університету

Відкритий лист незалежної профспілки НАУ до Лілії Гриневич

Шановні колеги! Останні декілька років, з приходом до керівництва Ісаєнка В.М., у Національному авіаційному університеті спостерігається системне не виконання законів, порушення прав людини і принципів соціальної справедливості, що негативно впливає на загальний стан справ в університеті. Усвідомлюючи роль профспілок у захисті соціально-економічних прав працівників університету, первинна профспілкова організація Національного авіаційного університету Всеукраїнської профспілки працівників наземного, водного та авіаційного транспорту (далі – незалежна профспілка НАУ) звернулася з відкритим листом (вих. №28 від 27.03.2019 року) до Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з приводу критичної ситуації, яка склалася в Національному авіаційному університеті. Виходячи з наявних фактів грубого порушення особисто ректором НАУ Ісаєнком В.М. закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності", закону України "Про вищу освіту", законодавства про працю, порушень прав працівників університету, нехтування принципів соціальної справедливості, перешкоджання законній діяльності профспілок, користуючись повноваженнями, наданими виборному органу первинної профспілкової організації згідно з п. 9 ст. 38 Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності", незалежна профспілка НАУ вимагає від Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич розірвати контракт з ректором НАУ Ісаєнком В.М. Текст цього відкритого листа обговорено та одноголосно ухвалено на засіданні профспілкового комітету незалежної профспілки НАУ.

28.03.2019